Friday, 25 November 2011

tutorial

tahukah anda, menyiapkan tutorial merupakan masalah yang paling besar bagi semua orang. eh silap, masalah paling besar untuk aku seorang. orang lain pandai pandai, hebat hebat dan bijak bijak. aku jer la yang menghadapi masalah ini.

ciss

okayy,
masa dapat tutorial aku berazam untuk siapkan. kononnya azam baru la kan.
ahakk

lepas tu, malam pun menjelma. masa tengah nak bukak kertas tutorial, tetiba hati ini terdetik untuk check info yang penting di facebook. kononnya la.

setelah seberapa lama, baru la sedar sudah satu jam masa berlalu. kemudian mulai rasa menyesal dan terus tekan pangkah pada internet dan terus shut down komputer.

kemudian, dibuka pulak kertas tutorial yang baru dapat pagi tadi.
maka dibaca la soalannya. setelah itu dahi pun berkerut.
setelah termenung melihat soalan selama 10 minit.
dibuka pulak buku rujukan untuk lihat bagaimana cara untuk menjawab.
lepas itu, rasa tensen dan stress kerana tiada apa apa yang boleh dirujuki.
kemudian bangun dari kerusi dan pergi jalan jalan untuk tenang kan pikiran.
lepas itu kembali duduk dihadapan kertas tutorial itu semula.
kemudian berfikir bahawa untuk bukak komputer dan facebook mana tau boleh tanya orang yang online.
lepas bukak facebook, tup tup. mulai la lupa ada kerja tutorial.
lepastu rasa penat kerana beranggapan dah lama study.
lepas tu mula buka game.
bermain la dota dan pes.
lepas tu rasa sudah ada mood untuk sambung study balik
bukak balik kertas tutorial.
soalan nombor. 1
-,-'
maka malam pun berlalu.
ahak



p/s: berdasarkan 50% kisah benar penulis.
penulis bukan pemilik blog ini.
sekian

5 comments:

syashafie said...

haha. biasa lah tu. lain kali simpan lappy siap2. xpayah bukak langsung time nk study. discipline ;)

Muhammad Adam bin Roslan said...

kalau da terbukak fb, mmg x terbukak la buku tu.. haha :PP

Shafiqqah Shafie said...

hahahaha.. thats why tak boleh bukak fb time study haha xD

Normyzatul Akmal said...

hahahaha...hebat lah cara prof belajar....nak tiru lahhh...

naqib rahim said...

haha ;D