Wednesday, 9 March 2011

mari belajar bahasa cina

situation:-


place: tempat aku kerja, takasima
time: lupa lak
date: 8 march


promoter: yes miss.
me: (tengok tourist dari china tu masuk kedai)
tourist: may i try?
promoter:sure.
tourist: this product got hmm..hmm..(pastu tunjuk kat aku) can you speak chinese?
me: err..cant..(aku lulus je ujian cina dulu, mana cemerlang le)


adesss..
tu la pasal..
dulu belajar mandarin main main..
kesian Miss Cho Lai Fuen ajar sejak form 1 sampai la form 4..
tapi..
nak cakap apa kabar pon lupe..
ehh ingat okayy,,
Ni Hao Ma??

hahahaha..
ingat perkataan tu je la..
lagi satu..
Wo Bu Shi Tao..
hahhahahaha..
tau tak makna dia??
orang yang lulus mandarin saja tau ;D
(bangga)

okayy,,
ni ada nasihat untuk adik adik yang masih belajar tu..
"belajarlah mandarin betul betul. jangan banyak main yea."





okayy tajuk lain lak,,
nak tahu tak..
hari ni..
aku dah bukak bil..
yahooooooo.........
hahaha..
tapi..
RM100 je la..
=(
takpe takpe..
esok kompem dapat rm5000...
=)


hehe..



~9A+ spm plz

3 comments:

Ellynn said...

ceh, baru sekarg nak menyesal en.. eh i faham la ayt cina tu (bangga ni) .. -pernah belajar private with teacher and speaking rojak with cousin even tak pro- hehehe
congrates, baru rm 100?? okay la tuhh.

naqib said...

haha..
xie xie ;D

atep said...

lanjiao ;p