Tuesday, 17 July 2012

18 Julai 1993


 







Alhamdulillah.
Nineteen. Still teen!

Friday, 13 July 2012

mengenai UPU

... Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu,
padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.
(al-Baqarah: 216)



 
Alhamdulillah
EM00:  Doktor Perubatan UiTM 


p/s: Goodluck!

Tuesday, 10 July 2012

Pra-ubat

Program ini merupakan program pendedahan awal kepada pelajar lepasan asasi sains UiTM dan bla bla bla..

Erghh amende lah aku tulis camni
Stret to the point terus senang

Masa mula-mula aku menempur program ni agak culture shock jugak, sebab  program ini mengajar kami untuk menjadi skema + nerd dan sebagai nya.
Aku ni dah la rock mana masuk mende-mende camni.
Oh yeahhhhhh!
Setiap hari kene pakai kemeja, tak boleh pakai jeans dan bla bla bla..
Tapi se-rock rock batu pun akhirnya cair jugak.
Kah kah kah ape punya peribahasa lah.


Walau ape pon, program 5 minggu ni best dan seronok jugak lah hampir semuanye,
sebab sangat enjoy lebih lebih duk luar ye dok. (Baca: Kolej Jati)

Pagi pergi kelas, tidur dalam kelas buat perkara berfaedah yang lain, kemudian petang balik.
Di kolej boleh lah bermain Counter Strike, Fifa 12 dan DOTA! (Tolong bukan tengok anime)
Nak keluar main game yang masuk kan koin pastu dapat patung angry bird pastu kene tipu, main basketball arcade, futsal, bola sepak, karok, boling, badminton, ping pong, menjimba, men9gag, menstalking dan mengutu pun boleh.


Dan akhirnya ada exam.
Contoh exam ospe, mcq dan saq.
Tak terasa tension dan stress langsung rasanya exam ni.
Lagi stress masa nak dapatkan patung kat arcade tu.
Erghh tensen pulak ingat.
Kahkahkah


kredit gambor: Syarul, Hasan, Zul


p/s: Goodluck!

Sunday, 8 July 2012

Soalan

Tadi aku ada interview USM melalui phone pulak tu.
Bapak berdebor rasanya
Seperti biasa ada satu soalan yang paling sukar nak jawab

"Why you want to be a doctor?"

Masa dekat Pre-Med hari tu pun waktu kat Hospital Sg. Buloh doktor tu tanye soalan yang same
Berketor lutut nak jawab

kahkahkah


p/s: Nanti aku ingat nak buat post pasal pre-med lah. Kalau rajin. Kalau

Wednesday, 4 July 2012

Goodluck!


Exam!

Bismillahi Tawakkaltu Alallah

Wish Us Luck!

Wish Me Luck!

Goodluck!