Monday, 28 May 2012

Perjalanan yg menensenkan

Sebenarnya aku malas nak cerita, tapi terpaksa la cerita gak.
Sebagai luahan hati dan perasaan yang sangat tensen ni.

okay, cerita bermula pada hari Jumaat yang lepas bersamaan 25 Mei 2012.
Waktu tu aku nak balik dari ipoh.
Di saat matahari terik menyinar tepat di atas kepala.
Aku pun pergi lah ke kaunter tiket dengan penuh macho dan bergaya as usual.
Lepas tu dengan muka yang penuh harapan aku bertanyakan kakak yang jaga kaunter tu.
"kak, tiket bas bertolak sekarang ada?" tanya aku sambil mengeluarkan henset mahal melihat jam yg menunjukkan pukul 2.20 petang.
"ada, pukul 2.30 karang."
Maka aku pun beli dengan penuh perasaan gembira dan sayu.
Setelah menanyakan platform berapa, aku pun terus menuju ke bas tersebut yang tersengam indah di atas tar jalan raya.

Ah! tensen aku cerita macam ni. Stret to the point senang.
Pastukan sampai 3.30 petang bas tu tak bertolak.
Ada ke patut?
Rupa-rupanya bas rosak. Habis tu orang jaga kaunter tu takyah la cakap bas ada nak bertolak sekarang. Ni la syarikat yang mementingkan duit dari sikap profesional. Phuii
Ni rasa nak mengamuk ni.

Lepas tu aku pun terus gi ke kaunter lain dan terus beli tiket bas lain.
Sebenarnya aku tak biarkan tiket aku burn camtu je.
Di sebab kan ketensenan yang melampau, aku pun bertukar jadi hijau dan membesar seperti Hulk.
Lepas tu aku angkat bas yang lembab tu mengunakan tangan sebelah kri lepas tu pusing-pusingkan dan aku campak ke langit.
Tak tau la bas tu dah balik ke belum. Sebenarnya aku tak guna banyak sangat tenaga haritu. Tapi tadi aku google dengar cerita NASA ada jumpa objek macam bas Transnasional kat bulan. Ah. biarkan lah.

Lepas tu aku pun bertolak balik ke rumah.
Sekian cerita tamat.

2 comments:

Normyzatul Akmal said...

hahaha..macam baca cerita kartun uh.. sabar sabar :D

naqib rahim said...

sabar2 :D