Sunday, 4 March 2012

chillax la

ok, for this post i would like to write in english because of suka hati aku la. HAHA

actually, there will be a paper for BEL 311 for this upcoming final.
so, i just want to improve a lil bit. *macam boleh je kan, kelas bel pon poteng* HAHA

so, people, what the topic i would like to disscuss for this post.
hmmm

hah, its for sure la about the final kan.

"ko rilek je"
opss termalay lak. sorry

time always moves forward without waiting for no one.
those who are still preoccupy (betulkah ayat aku ni maksudnya lalai kan? hentam je la) will be left behind.

perghhh.
macam tak caya aku buat ayat kat atas tu.
kalah william shakespears
:D

maybe for this month.
this march of 2012 will be the most hectic stress undescribe-able month for the asasians students.
so, many of them mengeluh (lupa inggeris dia apa lak).

okay lets begin from the origin. (baca: mari bermula dari awal)
what is the purpose of studying?
to get 4.00 flat in the final?
to get as many A's as possible?

chillax la der..
patut la stress, pastu tweet bukan bukan. #OpsTerasake?
when the lecturers give works or assignments that have limited time to accomplished just berfikir lah mengunakan pandangan hati ya rakan rakan. *gaya Imam Muda Hassan*

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:
"Siapa yang keluar untuk menuntut ilmu maka ia berjuang fisabilillah hingga ia kembali".

Riwayat At-Tarmizi dan Ad-Darimi


so, niatkan lah dalam hati bahawa Kita nak berjaya sebab kita nak Allah , bukan kita nak Allah sebab kita nak berjaya : )

So, selamat beramal ya rakan-rakan. jangan stress stress. dah berusaha pastu bertawakal lah yea.
Allah tahu yang terbaik untuk kita ;)

p/s: Pahal aku tulis dalam melayu pulak ni? alamak habis la bel aku camni -_- 

7 comments:

Azzam Yani said...

bel tu hape? :D

naqib rahim said...

paper utk uitm lebih kurg english la.

Normyzatul Akmal said...

HAHAHAHA. prof naqib gila daa...kata nak tulis in english. tipuuu :D
*good luck exam* #ehmacampernahwish

naqib rahim said...

hahaha, amboi ! :D

Shafiqqah Shafie said...

hahhaha its okay man..Thats what we call as Manglish!hehehe yeah,we should not feel stress cause everything will end soon :)

Muhammad Adam bin Roslan said...

"Kita berjaya sebab nak Allah, bukan kita nak Allah sebab kita nak berjaya"- nice word naqib

naqib rahim said...

Shafiqqah: yeahh :D

Adam: thanks adam:)