Tuesday, 8 November 2011

semester dua punyo cerito

sebonarnya den ingat nak update dalam bahaso omputih.
sebab bel kan den dopat b.
tapi sobab den sayangkan bahaso melayu.
nanti nanti jela la den tulis dalam bahaso omputih tu.
haha, #alasan

okayy,

sila rujuk gambar di bawah.
klik untuk lebih jelas.


biology


chemistry





physics


ni pon den dopat kat google lopas den punye la ponat cari
maaf la yea kalau tak botol.
kredit to google sobab bawakan den bonda ini untuk di copypaste tonpa pengetahuan tuannya.
haha, sebenarnyo ado name tuannyo kat kertas tu.
boleh nampok kan?


den pon ado jo slide show untuk semester 2 nonti.
den dapat kat senior tahun lopas.
so, sopa2 yang nok,
boleh la pm den yo.
boleh la korang study rajin rajin untok dopatkan bonda nombor 4 yang  korang nak songat songat tu yo.


ni pulok den nak tunjok kan cara kira cgpa.
tau tak cgpa tu apo?
kalau tak tau, porgi torjon bangunan tu hah.
Berkenaan CGPA, UiTM hanya menghantar markah average subjek untuk Sem1&Sem2 dan hanya 3 subjek dipilih termasuk math.

Cth: Kimia (Sem1+Sem2) /2 = (72+80)/2
= 76 (bersamaan A = 4.00)

Kira tiga subjek termasuk math, kemudian darab (bahagi???) dengan weightage setiap subjek akan dapat CGPA.

Result ini yang akan UiTM hantar ke UPU, bukan result setiap semester.
hahh, ni den dopat kat facebook tu hah.
kredit la kepoda mark zuckenberger sobab buat bonda ni.
ado jugak faedah dio ni hah.


okay, la den pon da ponat.
goodluck la yo kat suma pelajar asasi
somoga korang berjaya di semestor keduo ni hah.

nak tiru ayat blog ni jap la yo, 
Terima kasih atas sokongan pembaca semua. Jika anda rasa blog ini berfaedah bagi rakan-rakan anda yang lain, jemputlah mereka baca sekali.

hehe.
p/s: aku bukan orang nogori. maaf kalau salah.

6 comments:

.sarahshamsudin. said...

nak notes..
e-mail kat sarah_shamsudin@yahoo.com
tq! ;)

naqib rahim said...

sudah di hantar

Anonymous said...

cmne nk tau markah kte??sbb yg dia kasi gred je kn..~

naqib rahim said...

camne ek?

Anonymous said...

tlg sentkn note kt adakahuntukku@gmail.com. Tq

Anonymous said...

tlg hanatarkn note kt man_blitz@yahoo.com. tq