Friday, 6 May 2011

matrik or UPU

salam.
tadi aku da check result upu..
hmm..
agak kecewa la gak..
memang betul la kata-kata ini...
selalunya benda yang kita nak sangat tu la benda paling susah kita nak dapat..
yeahh..
its right..
memang susah nak dapat ape yang kita nak..

ok.kembali pada tajuk..
aku dapat asasi sains kat uitm,puncak alam..
hmm..
i hope for UM actually..
but nvm la..
alhamdulillah..

now aku kene pilih la sama ade nak go for matriks negeri sembilan atau upu ni..
susah gak nak wat decision..
ok.. ni advantage and disadvantage antara matrik dan upu..

MATRIK: dengar cite klu dapat 4.00 flat boleh gi overseas.pastu dekat gak ngan rumah aku. tapi dengar cerita gak matriks ni agak mencabar. kalau tak.....(fullstop)
UPU: dengar cite klu nak sambung study degree senang kat ipta tempatan pasni.. tapi tak boleh la gi overseas :(

btw..
aku nak amik medik walaupon dengar cite( dengar cite lagi =..=")
kerajaan nak membekukan kursus perubatan baru..
tapi yang lain tak beku kan??
 cer cite cer cite..

ok lahh..
sekarang aku nak tunggu untuk keputusan MARA..
sebenarnye aku tak harap pon MARA ni ;p..cehhh..
berdasarkan kata-kata ini :-
selalunya benda yang kita nak sangat tu la benda paling susah kita nak dapat..
so,klu aku tak harap mungkin aku senang nak dapat kot MARA tu..hahahaha...
btw MARA punya kejuruteraan sepanyol..
adess..haha


tapi takpe la..
belajar kat mana pun asal berusaha pasti berjaya..
kan kan??
tapi aku akan usaha untuk dapat semua 4.00 flat (walau tak tau maksud dia)
bunyi cambes je..
hahahahaha


sekarang kena lah pikir nak gi mana..


ok,btw
good luck have fun :)

4 comments:

cik izzaty said...

bukan senang nak dpt 4 flat dlm masa satu tahun..tapi ramai jea yg dpt..terpulang pada diri sebenarnya...aku dah selalu bermain dgn cgpa and pointer nie masa kat maktab dulu la..stakat dpt 3.00 n above,or 3.5 tue mmg sngla..kalo ko study...4.00 jgn arapla mungkin aku nie kurang cerdik kowt..janji jgn low mark dlm subject yg kredit tinggi cukop..pape ponggg usaha, doa dan tawakal...rezeki tue kat mane2 minx yg terbaik jeala..insyallah
ps: dgr cite matrik sng score..

izzaty marcella said...

naqib , bpak sdare sy ckp kawan2 dia yg msok upu rmai je yg pegi oversea ,so jgn rsau la ek ,if pointer kite higher , absolutely kite akan dapat je nk persue study d abroad , insyaAllah rezeki d mne2 ;)

Ellynn said...

mmg asasi di universiti mana2 tak boleh gi overseas.. but tak tahu la, if ade pula unversity yg tawarkan ke overseas .daddy kata better amik matrik if nak gi overseas.. matrik pun asasi juga.. btw congrates dpt asasi di uitm.. ur lucky dpt puncak alam.. :(
same la kite, tak fikir pun lagi nak amik matrik or uitm..

naqib said...

ohh.thanks 2 :)))