Tuesday, 4 January 2011

pekerja bekerja

 
ohh..
hari ni sebenarnye aku da start bekerja..
tersangat-sangat la penat...
macam-macam kene buat...
gaji RM30 je sehari..
tahu tak aku kerja ape??
aku bekerja sebagai..

BUSSINESS MAN
hahaha..

bukan lah..
aku jadi kuli di kantin sekolah rendah..
fuh..
tersanggat la penat nye..

fyi
aku bekerja di sktpp
aka
sekolah kebangsaan taman tasik perdana
ni link die sktpp

sekolah ni mempunyai murid yang sgt ramai
beraneka ragam..
salah satunye..
ade la beberapa pelajar tu..
nak beli air 1
harga 60 sen..
then die keluarkan sume duit kat dlm poket die untuk bayar..
duit tu ade la dlm seringgit lebih sen..
hahha..
yang lawak nye..
mula mula dia tanye brpe..
pastu die kira guna jari..
then kasi sume duit..
hahahahaha..

xpe xpe paham..
mereka kecik lagi..
tapi tadi memang banyak la ragam budak sekolah rendah..

ada juga mereka berlawan siapa bag paling berat.
haha..
memang bag dorang semua besar2..
(sudah tentu berat)
tapi

saya percaya tujuannya ialah untuk melahirkan pelajar yang mempunyai bentuk tubuh badan yang sasa.
betul x????

teringgat aku masa sekolah rendah dulu
hahha

sebenarnye ni kali pertama aku kerja kat sekolah tu.

dan juga kali terakhir.
sebab tak tahan la.
penat sangat.
so aku decide untuk berenti.
dapat la RM30.
hahha:DD


lepas habis kerja.
aku meningalkan banyak kenangan disana
pelbagai pengalaman aku lalui di sana.:p

sungguh sedih kan:DD
hahha

then
aku pergi ke 7ELEVEN untuk mohon kerja.
hopefully dapat la.


sekian:))

2 comments:

bellanabel said...

lor..da benti ke..apola..rm30 byk gak tu..belajar la jadi seorg yg kuat bekerja naqib..atau kalo nk kije mudah..g cari kwn² yg mau beli laptop/keta..okeh?ada org mau beli ..ada fulus..kuar airt liur je..mau?

naqib said...

haha