Tuesday, 25 January 2011

a day of joy 50

hari ahad lepas, aku pergi la hang out dengan kawan kawan sekolah aku:)
alan,izuan,ridhwan

lama kot tak jumpa diorang
aku jumpa ridhwan je masa kuar hari tu

kitorang plan event ni dalam facebook.
aku ajak la semua yang ada.
tapi ni je yang datang.
haha..
(habibullah saharom)

mula mula masa sampai, kitorang pergi ke panggung wayang untuk membeli tiket.
lepas tu bincang punya lama untuk beli tiket apa.
hingga sampai ke kauter orang wayang tu panggil baru sepakat.
semua nak tenggok FASTER lakonan THE ROCK
(nanti aku buat lak review filem 3 - faster)
cerita ni 18 keatas:D

tiket pukul 1.30
tapi waktu tu baru pukul 12 rasanya..
so kitorang decide untuk pergi makan disebabkan semua da lapar.
esp azlan dan ridhwan
tak dapat cakap pe la :D

pasal nak makan pun kitorang punya la bincang nak makan kat mane.
plan 1) food court kat sebelah wayang tu
plan 2) KFC
plan 3)MC D
plan 4) DOMINO
plan 5) apa la macam macam lagi

lastlast kitorang pergi chicken rice shop.
haha

...................................................................

kitorang pun sembang macammacam masa tengah makan tu.

dan kitorang ada gak sembang plan seterusnya.
plan aku: genting
plan izuan: PULAU PERHENTIAN
plan alan: PORT DICKSON
plan ridhwan: tido kat rumah sendiri.(haha)

.............................................................................
lepas makan kitorang pun pergi jalan jalan jap kat MID tu
masuk macam macam kedai.
kitorang pon masuk gak EDUFAIR yang sedang berlangsung

pastu kitorang masuk wayang:D
(ulangan nanti aku buat lak review filem 3 - faster)


lepas usha cite tu.
kitorang pun pergi ke surau untuk solat:)

semasa di surau kitorang terserempak dengan ELYASHA FATEIHAH

.......................................................................................

pastu kitorang pon plan nak pergi mana lagi.
plan punya plan ade yang cadangkan pergi ke galactic laser
ape tu galactic laser??
korang google la cari sendiri..
malas nak explaine

tapi disebabkan tak biasa,kitorang pon ke pusat bowling..
kitorang main 1 game je sebab mahal:D



tempat kat dalam ni gelap.
so tak dapat la ambik gambar yang lawa:D

lagi pon guna kamera hanset je...

keputusan perlawanan:


ni ialah permulaan.

dan pengakhiran:-


huh ni la dia result perlawanan
mana aku ek??
haha..
wan-izuan
YAPHETS-(AKU):D
kingmell-ridhwan
azan-alan

1)izuan mata 105
2)aku mata 68:D
3)ridhwan mata 62
last) alan mata 5+ camtu la..

walaupun permulaan aku 0
kerana aku saja nak bagi diorang peluang.
reason:
(da lama tak main)
hahahaha


pastu kitorang pun berjalanjalan di seluruh MID VALLEY dan memasuki MPH yang dijadikan library awam

...................................................................................
dan akhirnya semua balik menaiki KTM.
izuan nak ke wangsa maju.
aku ke nilai
alan dan ridhwan ke seremban


......................................................................................
penat gak hari ni.
macammacam kitorang buat.

ni lak perbelanjaan aku:-
tiket ktm- 4.70x2=9.40
wayang=12.00
makan=15.50
bowling=10.50
dan beli rotiboy=2.00
 + air=+.00
jumlah nya=korang kira la sendiri.malas nak kira...

...............................................................................................

gambar aku akan upload di facebook.
tapi sikit je la..
sebab guna kamera hanset so gambar tak jelas..



p/s: sebenarnye banyak lagi perkara yang berlaku.
tapi aku da penat nak type.haha

4 comments:

Azzam Yani said...

weh..bestnye...ak nk ikut gak...=D

naqib said...

da ajak da kan?
haha:D

atep said...

sob sob tak ajak :(

naqib said...

ko johor tep..
haha..