Wednesday, 21 June 2017

InsyaAllah lulus 💪


bismillahi tawakkaltu ala allah

Goodluck batch 10 mbbs faculty of medicine uitm!

Wednesday, 14 June 2017

26 hari ke pro exam

Cuakkkkkkk

Banyak lagi nak study!
Tetiba rasa menyesal lak tak join study group masa orang ajak awal year 5 dulu.


Takpe takpe aku boleh survive ni
InsyaAllah! 💪

Fighting!

Wednesday, 10 May 2017

Random thought

Lagi 2 hari untuk habis last posting year 5 ni.
Lagi 5 hari untuk last end of semester exam.
Lagi 61 hari untuk pro exam sebelum graduate.
InsyaAllah
Lagi beberapa bulan sebelum start menganggur.
Dan lagi beberapa bulan sebelum start housemanship.

Can the clock stop rotating?
Can the date stop changing?
Can the time stop moving?

Seriously aku nak enjoy saat sebelum.
Saat sebelum berdebar sangat untuk pro exam.
Saat sebelum bangun pagi pagi untuk bekerja.

Aku nak duduk kat rumah main game dota atau ps 4.
Lepas tu mama jerit dari bawah suruh makan.
Tidur tanpa set alarm.
Duduk terperap dalam rumah 24/7.

Erghhhh.
Need to set the priorities right.
Time never stop.

Road to pro exam!
Road to graduate!

InsyaAllah

Moh study!

Wednesday, 26 April 2017

sosial media

Bulan 7 ni umur dah 24.
Makin meningkat umur aku.

Aku ingat nak upload gambar banyak kat sosial media.
Sebab nanti kalau dah kerja dah jadi specialist ke boleh tengok tengok balik gambar masa student dulu.
cehh.
Takpun nanti boleh tunjuk kat anak anak.
Lmao

Tapi aku taknak orang tengok.
Hahaha

So apaaaaa nak buattt.

Aku plan nak buat instagram baru.
Gigih jugak idea ni!

Wednesday, 12 April 2017

Cabaran!


Start dariiiii sekarang!

Tuesday, 4 April 2017

Tryhard!

Serius terasa debaran pro exam.
Lagi 3 bulan je.
Sangat sangat nak dekat.

Aku kena start tryhard untuk exam ni.
Kene mula berlari!

Chaiyok!

Monday, 3 April 2017

Day 1 psy

Harini hari pertama psy.
Pro exam lagi 98 hari je lagi.

Dan malam ni tetiba selsema.
So aku nak tido awal bangun awal pastu study sikit esok
Please la ada eustress nak dekat exam ni.
Moga batch 10 uitm medic semua lulus dengan cemerlang.
Amin.

Wednesday, 8 March 2017

Roadtoproexam

Lama jugak aku tak update blog
Biasala busy
Ceh padahal banyak buang masa
Haha

Okay pro exam lagi 4 bulan jeee lagi

Tolong la naqib sedar diri tu sikit
Tolong quit main game sekejap

Orang lain dah study group dah cover banyak topik dah hmm
K k takyah compare orang lain

Okay la goodluck pro exam untuk batch 10 uitm medic

Dan jugak untuk fakulti perubatan lain

Chaiyok!


Monday, 23 January 2017

End of semester 9

Exam EOS untuk year 5 ni dah makin hampir.
Erghhh terasa gila stress diaaaa sebab banyak kerja tak siap lagi.
Menyesal tangguh tangguh cwu.


Minggu ni jugak ada exam long case dengan short case.

Orait jom pulun study!!!!

bismillahi tawakkaltu alallah

Sunday, 1 January 2017

Misi tahun baru 2017

Selamattttttttt tahunnnnnnn baruuuuuu 2017
*Pom pom pom bunyi bunga api*

Tahun ni umur aku dah nak masuk 24 tahun.
Muda lagi.

Pro exam pun lagi 190 hari lagi.
Lama lagi.
Shit.
Dah dekat debar dah ni.

Hahah so aku nak list kan azam atau misi aku untuk 2017 ni dan berusaha untuk mencapainyeeeee.

1) Azam pertama mesti lah dapat lulus dengan jayanye pro exam yang start 10 Julai ni. Aminnn.
2) Pastu aku nak power berenang. Paling tak pon bawah sikit dari Michael Phelps.
3) Aku nak belajar bawak motor la setaraf Valentino Rossi.
4) Aku nak pergi buat badan paling tak pun macam Calum Von Moger.
5) Aku taknak kahwin lagi. Orang gila jee risau pasal jodoh crush ni.
6) Aku nak cuba nasib lepas pro nanti masuk tournament dota 2. Mana tahu dapat menang juta juta.
7) Aku nak belajar memasak. Paling tak pun bila Gordon Ramsay cuba makanan aku dia menangis sebab sedap sangat.
8) Mungkin housemanship pun start tahun 2017. So aku nak jadi houseman yang terbilang. Kira kalau consultant tengok pun dia tunduk respek. Kakakah
9)
10)


Yang lain lain tu nanti aku sambung. Hilang idea dah ni.

Kakakah power azam baru aku ni.
Rasa nak menangis.