Tuesday, 27 December 2016

Trauma

Alhamdulillah aku selamat.
Tadi aku eksiden.
Stereng totally lost control.
Jalan licin langar tembok tepi masa nak exit selekoh mex cheras.
Time tu nak balik ke kolej selayang.

Salah aku jugak.
Bawak tak berhati hati.
Mungkin sebab nak cepat sampai.
Takut pagar tutup.
Aku tak pikir keadaan hujan sejak tengah hari mesti jalan licin.
Masa nak selekoh dan tayar tergelincir.
Aku tak dapat nak kawal.
Nasib takde kenderaan lain.
Kereta aku berpusing langar tembok pastu lawan arah jam.
Alhamdulillah aku selamat.

Walau kereta aku rosak sikit.
Masa nak drive balik ke kolej aku tawakal walau enjin berbunyi bising.
Walau stereng dah tak align dengan tayar.
Aku hanya boleh berdoa supaya dapat sampai.
Time ni baru nak ingat tuhan.
Salah aku jugak.

Alhamdulillah aku selamat.
Alhamdulillah Allah beri masa lagi.

Thursday, 22 December 2016

Doktor inspirasi

Sekarang aku dah posting medicine.
Ni posting ke 3 aku untuk year 5 ni.
Lagi 2 posting pastu pro exam.
Pejam celik pejam celik lagi 200 hari dah nak pro exam.
Pro exam start 10 julai.

Macam macam jenis doktor aku dah jumpa.
Ada yang komited, inspiring, rajin, genius, menakutkan, busy dan lain lain

Tapi aku respek gila dengan doktor yang bagi inspirasi dan jadi idola kat student dorang.
Contoh paling dekat doktor doktor emergency uitm.
Serius semua doktor emergency uitm sangat sangat lah bagus.
Setiap kali habis teaching mesti banyak input dapat, rasa motivated dan balik tu terus rasa membara nak stay up study. Lol

Tapi ada jugak doktor yang 'downgrade' kan student.
Doktor ni asyik demotivated kan student je.
Dan aku tak suka doktor camni.

Ya lepas teaching dengan doktor camtu akan rasa down.
Dan setiap kali tu aku akan refer artikel ni
http://halaqah.net/v10/index.php?topic=5209.0


Aku harap suatu hari nanti aku dapat jadi doktor yang bagi inspirasi kat orang lain.




Wednesday, 7 December 2016

Stressor mana kauuu

End of posting exam minggu depan tapi macam tak rasa nak exam jeeee nii
Aduhh mana stressor exam ni

Stress exam ni sebenarnye bagus jugak at least takde la banyak buang masa tak study

Goodluck surgery posting!