Sunday, 15 November 2015

konfiden

Konfiden itu sangat sangat penting.

Sejak aku masuk fakulti perubatan ni.
Boleh kira setiap bulan atau minggu pasti akan ada presentation.
Tak kisah present depan kumpulan kecil 10 orang atau kumpulan besar 240 orang.

So secara tak langsung dapat meningkat kan tahap konfiden aku.

Dulu aku 'admit' aku bukan seorang yang konfiden.
Nak order kat KFC pun dah berdebar.
*Hyperbola sikit*

Dan banyak peluang aku terlepas.

Contohnya.
Masa interview buat jambatan guna straw mara ni.


Kalau tak sekarang mesti aku tengah kat dalam Stadium Santiago Bernabeu sambil timbang bola lawan Ronaldo.
Tapi sebab kekurangan konfiden masa tu.
Mara bagi aku tempat lain, kos lain.
Redha.


So aku nak share quote ni.

All you need in this life is ignorance and confidence, and then success is sure- Mark Twain

Dan satu quote yang aku takkan lupa.
Don't follow what others people do,but always follow your heart and your mind ask and do it at maximum level- Naqib Rahim
Kahkahkah

Tuesday, 3 November 2015

The most "fair" exam in the entire galaxy

Aku baru dapat berita.
Esok maksud aku petang ni.
(Jam sekarang 1.18pg)
Aku ada exam short case.
Okayy.
Aku okayy.
Hmm.

Bismillahitawakkaltualallah.
Goodluck!

Monday, 2 November 2015

Pre-exam syndrome

Aku nak exam dah weh, nak exam.
Debor ni debor.
Short case hari rabu.
Osce hari jumaat.
Tawakkal. Goodluck



Mana tau nanti nama aku boleh ukir kat board ni lak.
Kahkahkah