Wednesday, 29 June 2011

Tuesday, 28 June 2011

Monday, 27 June 2011

pagi di puncak alam

*disebabkan aku tiada cable hanset, so tiada gambar dapat diupload*


pada pagi yang hening, ditemani tiupan angin yang sepoi dan burung menyanyi.serta bunyi construction kat depan tingkap blok aku ni -,- dan sekarang aku berada di dalam bilik. kemudian aku on laptop. bukak facebook tapi access denied -,-' bukak blog. tak tau nak buat apa -,-' pasang lagu kuat kuat. tiba-tiba kendengaran perut berbunyi.eh,abaikan.-,-' lepas tu aku melihat folder movie.-,-' tiada cerita. aku memandang kearah katil dan bantal. rasa seperti diawangan.-,-'  * sambungan di bawah post ini *


pagi ni, kelas aku habis awal. :))) *smile nak banyak je*
so, kiranya sekarang aku tiada kelas lahhhh. :)))
dan sekarang aku kat bilik lahhh :)))
tapi,
next class petang ni pukul 2.10 :(((*eh,masam pulak*
so, sekarang aku nakkkkkkk

 TIDURRRR .*zzzzzzzz*


*sambungan cerita di atas* lepas itu aku memandang buku physics yang cute-,-' aku bukak.aku lihat.aku bermonolog seorangan."okayy,tak paham". lepas tu aku fikirkan akan katil. aku stoppppppppp tulis. study physics laaa-,-'


p/s:tadi aku dah ambil kat pelajar :)

Sunday, 26 June 2011

lazy or hardworking?

when i look at my table,

there are so many tutorials+labs+assignments that i need to finish.
so many. hmmmmmmmmmmmmmmmmm =(


and then,when i check dictionary for the meaning of study.
i dont know what to say.*speechless* =(

and this is my daily schedule.
so,sad. mark zuckerberg so annoying.he ruins my focus. =(

however, i know if i workhard and willing to sacrifice


so,


i want 4.00 flat !

Saturday, 25 June 2011

hari yang produktif

ok,sambung tidur -,-'

Thursday, 23 June 2011

cita-cita atau impian?

semasa kita kecil hingga kita dewasa, kita sering diajukan soalan seperti,
"bila dah besar nanti nak jadi apa?"
jadi, pelbagai jawapan yang keluar dari mulut kita.

sama seperti aku.
semasa berumur 4-5 tahun, bercita-cita untuk jadi superman.*memang tak logik*
semasa berumur 6-12 tahun, bercita-cita untuk menjadi seorang askar atau polis.sebab pekerjaan ni nampak logik sedikit kerana masa tu kita pon dah boleh berfikir dan tetap kononnya nak jadi "superhero".
semasa berumur 13-14 tahun, bercita-cita untuk menjadi pilot.tapi sebab pakai cermin mata, terpaksa aku tukar cita-cita juga.
semasa berumur 15-16 tahun, bercita-cita untuk menjadi CEO syarikat.sebab mase tu aku terlalu terpengaruh dengan filem-filem melayu yang nampak cool
tapi masa berumur 17 dan sekarang, aku tiba-tiba bercita-cita nak jadi doktor.*kononnya*
soalan ini ditanya oleh lecturer aku apabila bertanya mengenai kos untuk ambil masa degree.

hmm,macam-macam yang kita impikan.tapi bukan kita yang menentukan.kita perlulah berusaha untuk mencapai dan mendapat apa yang kita nak seperti firman Allah;-

Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah
nasib sesuatu kaum sehingga mereka
mengubah keadaan yang ada pada diri mereka
sendiri
Surah Ar-Ra’d (ayat 11)

dan sekarang.aku pun dah berada di uitm, puncak alam. dan mengambil jurusan asasi sains.mungkin orang kata aku makin hampir untuk mendapat apa yang aku citakan. tapi kalau terlalu lalai, mungkin ianya akan menjadi impian sahaja.

mengapa aku memilih untuk bercita-cita menjadi doktor?
soalan tu mungkin terlalu subjektif dan jika tanya kepada seorang budak berumur 5 tahun pun mungkin dia tak mampu untuk jawab, malah akan terdiam dan berlari ke arah lain.

bagi aku, aku memilih untuk bercita-cita menjadi seorang doktor ialah kerana minat(fullstop)



tapi,untuk masa sekarang.apa yang penting ialah fokus terhadap pelajaran dan sentiasa mengingati allah.dan niatkan kita belajar bukan untuk jadi doktor atau dapat kerja bagus.tapi kita belajar ialah kerana untuk medapat keredhaan allah.

aku tertarik dengan post di blog ni. klik sini .

spontantenous thursday #2

"sekarang hobi aku dah tukar, bukan kumpul stem lagi. tapi kumpul kupon.-,-' demn. susah betul nak cari kupon.ciss"


(kupon ni untuk markah kokurikulum kat puncak alam)

Wednesday, 22 June 2011

ww #3


clue: tangga uitm puncak alam

Tuesday, 21 June 2011

i need holidays


absolutely now, i  am thinking that i am lying under the shed and feel  the melancholy sea breeze.


oww emm jii!!
although it is only about a month i am here, but i felt so tired.maybe it is due to the schedule and the work given.


opss..
mindset


i must change my mindset. 
erghhh -,-' 

p/s:  nak balikkkkkkk!!!!!!!!

Monday, 20 June 2011

yeayyyyy.


hahahahahhahahha.

gua dah ada 100 orang minat . lu ada ? *baru seratus, orang lain dah beribu tak heboh pon*

Saturday, 18 June 2011

selamat hari bapa

genius

pagi tadi, kawan aku kejut untuk solat subuh.

sedar-sedar, ada buku BIOLOGY yang besar tu kat atas katil aku.

siap ada highlighter dan macam-macam lagi.

rupanya,aku semalam tidur sekali dengan buku.

perghh,memang genius. enstein pun tak buat apa yang aku buat ni.

pastu,aku tengok la buku bio tu.

chapter water.

wtf -,-"
(subtopic 1 bagi chapter 1)

apa yang aku study semalam.

erghh...

p/s:pehal aku cite mende ni.-,-"

Friday, 17 June 2011

321 cinta

eh,macam kenal je tempat ni? HAHA


Thursday, 16 June 2011

emosi

gua rasa gua nak je campak laptop ni kat luar tingkap.

senang sikit gua nak fokus study.

-,-'

Wednesday, 15 June 2011

lover :)

Perbualan di antara perempuan A dan B
A : "Weh kau tahu tak boyfriend aku call aku 3x sehari, love of my life (sambil buat muka mintak kaki)"
B : "Oh really? lover aku call aku 5x sehari (muka bangga)
A : Bestnya, banyak credit lover kau?
B : Taklah ni connection wire-less
 
A : (Muka tak puas hati) hmm.. Pukul bape dia call? 
B : SUBUH, ZOHOR, ASAR, MAGHRIB and ISYAK. Nak romantik aku pulak call DIA pukul 2-3 pagi macam tu. Masa Dhuha pun ada.
p/s: faham tak?
ya,allah.sekiranya aku jatuh cinta pada seorang wanita.berikanlah aku jatuh cinta pada wanita yang mencintaimu.supaya aku dapat sentiasa mendekati dirimu dan mengingatimu.

ww #2

tak paham -,- !!

Monday, 13 June 2011

Thursday, 9 June 2011

change

masa aku kat sekolah dulu,

kawan aku ada tanya kat aku.

"kalau kau nak ubah satu benda kat diri kau, apekah benda tu?"

lantas,aku pun menjawab:- "aku tak nak pakai cermin mata..."


okayy, back to english

fyi, wearing  spectacles is so annoying.
especially when you want to play football, or any other sports.
it is also when you are going to swimming pool or beach.
when i was at star, and the time was raining.
surely it would be a riant moment for the students.
so, we would play in the rain joyfully and laugh out loud ignoring the unstopable siren.

so,it would be hard for the spectacleman like me to join as the spectacle would take some damage when get crash or hit by the rainwater or maybe falling down to the ground.
(but sometime i just ignore condition of my spectacle and join them play football or rugby in a rainy evening.)

but, im very grateful and thankfull to Allah for this grace.


"I cried because I had no shoes until I met a man who had no feet," anonymous

p/s: for your information, my friend stated above is Ahmad Azlan who will fly to Mesir in a couple of month. Good luck to him.

Wednesday, 8 June 2011

Tuesday, 7 June 2011

mari merungut puncak alam !!!

when i translate the title above using google translate.

it writes like this :-
Let the natural peaks complaining !!!

wtf -,-"

ok,before that i would like to start blogging from now on using our colonialist language. it is english.
i know my english is as good as harry potter english.
so please dont complain any typo error nor word fatal that is used in this blog.
haha ;D


my next class will start at 3.10 p.m.. it is biology tutorial. so, it means i need to pass through the "great stairs" to go to the falculty.


oww emm jii..!!(euww)


so,by my excellent calculation. i need 2 walk down two times and walk up two times everyday.
so, we just calculate my mass.

mass given: 53 kg
amounts of stairs: 284 x 4 = 1136/++
distance: assuming it is 1 km from my campus to the lecturer hall


so, by one day. my mass will reduce about 1 kg.
then, after 53 days. i can be a superhero because i get the flying abilities due to my mass.


yess!!!

so, the conclusion is mari merungut puncak alam!

Monday, 6 June 2011

differences!!!

ok, now i have about 4 hours before my next class started.
because of i cant open facebook due to access denied during office hours.
i think i should write something to avoid the boredom.
ergghhhh!!! -,-"

the FIRST difference is at uitm there are two genders. i mean got boys and girls.
it is quite weird when i going for class that are fulled with female species that make the class terrible.
so different when i at star that all the boys are so hardworking and willing to concentrate compare to girls here who like to talk and gossiping only which can ruin my focus.
haha..just joking

the SECOND difference is we stay at the quite comfortable room at puncak alam rather than dorm. but when we are in dorm, we feel like our friendship is so strong because we share everything than stay in just a room who appreciate the privacy value. if we are in dorm we feel like siblings. but stay at room in the apartment more comfortable.

the THIRD difference is the class time. when in star i woke up every morning at 5.55 a.m. :)( seriously tak tipu). than i go to surau al-hamdaniyah to performing my solat jemaah. but in puncak alam, it is hard to woke up early because the earliest class is at 8.30 so we just wake up at 6.45 a.m to perform solat and then sleep again until 7.45 a.m and ready for the class..here there is no assembly so i just sing Negaraku and lagu UiTM in my room only.

ok, till here i blogging. need to finish up some homework.(actually kampus work) ..


p/s: i want 4.00 flat

(source : http://translate.google.com/ )

Sunday, 5 June 2011

DAY out

yesterday was a really long day for me.
we, the old-boys (cehh ;D) from UiTM, Puncak Alam make a trip to mid valley.
(me,ikram,rahman,korea and zaki)
ergghhh..it is a long and tired journey for us as mid valley is situated far away from puncak alam.
we need to take two KTM and two buses to arrive at mid valley.
damn!!

as we arrived there we met, the old-boys from um. they are izzudin,ciken,muazin,ahnaf and sayoq.
then hazim onn and sepet came.

it is so lucky that all the students at puncak alam have touch & go card.
it is like this, but ours are red in colour.

so it is easy for us to go everywhere. just touch and go.
no need to queue up for a long lane at ktm nor need to prepare an exact amount for bus fare.

ok, i feel so hungry now. so, i  should go to raff or angsana to take some food.
after that i need to pass through the stairs to check out for my latest schedule.-,-"

p/s: why the books are so "cheap" and "thin" ?

Friday, 3 June 2011

culture shock

today is (looking at the  calendar) the 14th days for me at puncak alam. and it is the fifth day the class started. i felt so hectic and tired because everytime to go for class we must pass through the "the stairs of success". the amount of the stairs are 284 stairs. oww emm jii!!! so, if 1 day i passing through the stairs 4 times, 2 downwards and 2 upwards. 4 X 284 = 1136 -,-".. thats not included the stairs at the falculty and campus. nvm, it is the challenge for me to keep focus of what i am hoping and my dream. insyaAllah.

this in my class schedule.

it is so different from from STAR.
this is some of differences between UiTM, Puncak Alam and STAR, Ipoh:-
1)at STAR, the class start from 7.00 a.m and end at 5.30 p.m , but in puncak alam, the we depends on schedule.
2)the eating time at star is fixed, and we eat at dining hall. but we also can buy food at koperasi, canteen, mak cik ros or kiosk usahawan. in puncak alam, there are many stall that sell a lot of variety of food. we can buy at kolej kemudahan pelajar angsana or raflesia, kafeteria and also at pendeta.
3) at star, i thought it is the most tired for students to go to class as i was a green house member and the block situated far away from class. but when i arrived at puncak alam, the distance is about 4 times from my dorm to class.( i think more than 4 times maybe)
4) when it is evening, at star i always go out to play either football or futsal at the court. but in puncak alam, the it is so many students as about 3000++ students want to play at the courts and there are only 2 futsal court 1 basketball courts. sure not enough for 3000++ students. if at star my batch only 135 students and the place for us to leisure is enough for all although it is quite pack. maybe by 2015 when the puncak alam has finished 100% it will be enough for all the students here.
5)ok, i will continue next time.

p/s:ignore gramatical and spelling error. lazy to fix it. ty :)