Monday, 30 May 2011

kuliah pertama

tadi ada kuliah..
subjek CITU..
tau tak CITU tu ape?
haha..
CITU tu centre of islamic taught and understanding..(kot)
kiranya subjek pendidikan islam la..

penat kot..
naik turun tangga..
fuhhh...

nampak tak tangga tu?
tinggi gile kot..
284 anak tangga..
ciss...

dah la nak cari fakulti pon boleh sesat..
=,=
jap lagi ada kuliah physics lak..
tapi pukul 2.10 karang...
ada masa lagi 2 jam lagi..
so relax lu la...

ingat nak tengok facebook..
tapi.
hmmm
-,-"


access denied lak time office hours..
cisss...
nak bukak youtube pon tak boleh..
adess..

Friday, 20 May 2011

hello puncak alam


bye bye home
 
good luck, have fun :)
wish me luck

Thursday, 19 May 2011

sunway piramid

tadi gi jalan jalan bersama rakan rakan batch 50
sepet,amir,peya,loloq,rasyid

tengok wayang.
cerita pirate of the carribean



best sangat.
malas nak wat review.

 
Astrid Berges Frisbey

k,bye

Tuesday, 17 May 2011

erghh =,="

tadi result mara dah keluar.
seperti post aku sebelum ni.
aku tak mengharap pon.
FYI,
aku dah pon bayar yuran UiTM, buat account bank islam and medical check up.
alhamdulillah dapat :)
tapi kos multimedia at MMU:(
jauh dari yang di apply.
+ tak minat


rugi masa interview tak wat betul-betul.
kalau betul betul ready la.
hmm..
takpe takpe rezeki ada kat mana mana.
insyaAllah :)

selamat datang UiTM, Puncak Alam.
be the best :D

Saturday, 14 May 2011

university

dup dap dup dap.

tinggal lagi 7 hari je lagi nak masuk dah.

haha.tetiba rasa cuak lak.
asal ek?

medical check up dah buat.
yuran dah settle.
borang dah isi
(terima kasih ibuku kerana menyettelkan semua perkara di atas)

barang je nak beli esok kat alamanda.
rasa cam nak balik STAR balik je.haha

21/5/2011-new life begin.

Thursday, 12 May 2011

tinggi dan berat

tadi aku gi kelinik dan surgeri templer, nilai
(memang dieja kelinik)

sebab nak buat medical check up.

tinggi 168 cm -,-
berat 53 kg

asal tinggi aku makin berkurang ek?

Tuesday, 10 May 2011

bad day

tadi aku ada test jpj.

pastu aku fail jalan raya.

bukan salah aku. tapi salah kancil. enjin mati tak boleh hidup.

s**t

Monday, 9 May 2011

bye bye negeri sembilan hello puncak alam

cuba lihat gambar di bawah:-

UiTM puncak alam

Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan



seperti tajuk kat atas..
i choose to go to UiTM Puncak Alam untuk Asasi Sains...
fuuhhhhhh...
penat gak buat keputusan...

so,
lepas ni..
kenalah usaha dan maintainkan untuk dapat kan
4.00 flat..
aminn :)

btw,
21/5 ni dah kena register dah kat Kolej Angsana..
adesss..
5 bulan cuti da nak belajar balik..
haha

Sunday, 8 May 2011

selamat hari ibu


sila tutup lagu kat bawah tu dulu sebelum klik video ni.

selamat hari mama :)

Friday, 6 May 2011

matrik or UPU

salam.
tadi aku da check result upu..
hmm..
agak kecewa la gak..
memang betul la kata-kata ini...
selalunya benda yang kita nak sangat tu la benda paling susah kita nak dapat..
yeahh..
its right..
memang susah nak dapat ape yang kita nak..

ok.kembali pada tajuk..
aku dapat asasi sains kat uitm,puncak alam..
hmm..
i hope for UM actually..
but nvm la..
alhamdulillah..

now aku kene pilih la sama ade nak go for matriks negeri sembilan atau upu ni..
susah gak nak wat decision..
ok.. ni advantage and disadvantage antara matrik dan upu..

MATRIK: dengar cite klu dapat 4.00 flat boleh gi overseas.pastu dekat gak ngan rumah aku. tapi dengar cerita gak matriks ni agak mencabar. kalau tak.....(fullstop)
UPU: dengar cite klu nak sambung study degree senang kat ipta tempatan pasni.. tapi tak boleh la gi overseas :(

btw..
aku nak amik medik walaupon dengar cite( dengar cite lagi =..=")
kerajaan nak membekukan kursus perubatan baru..
tapi yang lain tak beku kan??
 cer cite cer cite..

ok lahh..
sekarang aku nak tunggu untuk keputusan MARA..
sebenarnye aku tak harap pon MARA ni ;p..cehhh..
berdasarkan kata-kata ini :-
selalunya benda yang kita nak sangat tu la benda paling susah kita nak dapat..
so,klu aku tak harap mungkin aku senang nak dapat kot MARA tu..hahahaha...
btw MARA punya kejuruteraan sepanyol..
adess..haha


tapi takpe la..
belajar kat mana pun asal berusaha pasti berjaya..
kan kan??
tapi aku akan usaha untuk dapat semua 4.00 flat (walau tak tau maksud dia)
bunyi cambes je..
hahahahaha


sekarang kena lah pikir nak gi mana..


ok,btw
good luck have fun :)

Wednesday, 4 May 2011

tidur lewat

sejak kebelakangan ni..
aku sering tidur lewat..
adess..
bkn lewat macam pukul 3-4 pagi..
tapi kul 9-10 pagi..
hmmm...
mata pon da macam panda..

 gambar panda tak boleh nak upload la pulak =..="


hari ni nak try la tido awal..
ok bye :)

Sunday, 1 May 2011

quote of the day,



“When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.”
-confucius