Thursday, 28 April 2011

many ceritas

weehhh..
result matrik dah keluar dah hari ni..
gi la check...

tet tot tit.....
KOLEJ MATRIKULASI NEGERI SEMBILAN

ohh..
alhamdulillah la dekat..

.............................................................................................................................................

iklan jap:-
tahniah kepada man utd :)) boo barcelona

.............................................................................................................................................

okayy..
tajuk lain..

INTERVIEW MARA..
masa 26 hari bulan yang lepas...
aku ada menghadiri interview mara di ape ntah name tempat dia..
tapi kat Shah Alam la..

interview dia sesanggat la peliks...
kami di suruh untuk buat jambatan mengunakan spagheti..
=..="
hmm..
rase tak puas hati sikit la..
kalau boleh nak buat sekali lagi..
nak pulun betul betul..
masa tu..macam gemuruh..
tula nak speaking gaya harry potter pun susah..
haisshh...
takpe la..
ade rezeki ade la..
=))

.............................................................................................................................................

sekarang saya mahu review filem :))
(saya pulak)
masa minggu lepas..
kat wangsawalk n alamanda
saya berkesempatan untuk menonton  SENJAKALA dan cite justin bieber(yuckss)..haha

cerita senjakala tu walaupon tak best..
haha..(jujur)
tapi ade la jalan cerita..
boleh je kalau nak tengok seisi keluarga =)..

mana kala pulak..
cerita justin bieber..
hmmmmm..
NO COMMENTS...
maybe tak paham sangat kot..
yela sebab tak da subtitle..
lain kali letak la subtitle oi..
=..="..
ape la...
buat la subtitle 3D gak..
haha..
abaikan...

.............................................................................................................................................

and now..
im waiting patiently and very hopeful for the UPU result..
ohh god..
please give me UNIVERSITY MALAYA..
please.. :)


p/s: how many more holidays left yea??

Friday, 22 April 2011

i miss fifty











once a starian, always a starian
batch of 50

Thursday, 21 April 2011

renew license. saya hebat :)

yeah..
tajuk hari ni aku nak tulis pasal renew lesen..
huh?
renew lesen?
hahahahahahhahahahaha
hebat kan..
korang ada ke?
tak de kan..
hahahahha..
orang hebat saje boleh..

opsss..
pengalihan bahasa..
saya akan mengunakan bahasa inggeris..
nak praktis untuk temuduga la..
:)

...................................................................................

yeah,,
the topic today i would like to write about renew license..
huh?
renew license?
hahahahahahhahahahaha
super right..
you all have?
no kan..
hahahahha..
superman only can do..
(sama tak macam ayat kat atas )

ok..continue..

actually, my license will be expired in three days..
it is 24/4/2011..
haha...
and i have not take my jpj test lagiiii..
adesss..
so, i've a conversation with the sister at the counter..
(yg ni aku bm translatekan kepada bi)

me                      : excuse me miss.
the counter sister :yea?
me                      : my licensed has expired actually.how can i renew it
the counter sister :ohh.you can do it at post office..
me                      :hmm..so when can i book for my jpj test?
tcs                      :you must renew your license 1st..and the earliest date for jpj test is 7/6/2011..
me                      : omega..nvm la..later i call back..thanks you
*tcs=the counter sister

so, the earliest date for me to do jpj test is at 7/6/2011..
hahahahaha..
(what so funny?)

the first day i go for kpp to take licensed is in the month of december after spm examination..
and now is april..and the earliest time for jpj test is june..
december-january-february-march-april-may-june

SIX MONTHS ?

walao..
i know i am patience and resilient man..
but..
*&%@*&$#*&^()*
(censored)

fuhhh..
lega..


p/s: wish me luck for mara interview :)
not going for utp kot..sbb same date :(

Sunday, 17 April 2011

Friday, 15 April 2011

alhamdulillah


بسم الله الرحمن الرحيم
wish me luck please

facebook?


huh?
1:28 a.m  |  15/4/2011

Tuesday, 12 April 2011

Monday, 11 April 2011

shit

gaji tak masuk lagi
=_="
ooww emm jayy
 
p/s:tak dapat nak belanja ;D

Sunday, 10 April 2011

hebat


gunakan ayat yang betul :)


p/s: bahasa jiwa bangsa

Friday, 8 April 2011

luahan perasan

erghh ...
camne ni..
dah tak boleh pendam dah ni..
aduii..
kena lepaskan gak..
baik lah..
hari ini aku nak luahkan perasaan yang dah lama terbuku kat dalam hati ni..
(tarik nafas panjang-panjang)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

AKU NAK TUKAR LAYOUT BLOG LAAAAAA !!!


sapelah boleh ajar ek? adui. =_="

Wednesday, 6 April 2011

blog updated

okayy,,
rasanya hari ni nak updated blog la

1
2
3

.
.
.

updated.


sekian , terima kasih
p/s: tak ade idea nak tulis ape.

Friday, 1 April 2011

resign


tajuk di atas sudah cukup untuk menceritakan segalanya.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA..
(errkk..tercekik lak)


ok cukuplah tulis benda tak matured tu..


kembali kepada tajuk..
resign iaitu bermaksud berhenti dalam bahasa inggeris..
sila la google kalau tak caya yea..

hari ini..
eh semalam...
aku da berhenti secara rasminya sebagai sales assistant di takasima health mart..
sebab aku berhenti ialah kerana ingin merasai cuti sebelum melanjutkan pelajaran..
(muka serius)

kalau nak kira-kira rasanya da cukup sebulan la aku kerja..
ulang sekali lagi..
SEBULAN
lama tu..
ingat senang ke..
orang lain semua duk goyang kaki kat rumah..
aku kais pagi kais petang mencari nafkah..

hebatkan?

aku start kerja pada 1 mac 2011..
dan berenti pada 31 mac 2011..


macam-macam pengalaman aku dapat..
terima kasih la kepada pihak pengurusan takasima kerana sudi menerima aku kerja..
dan juga minta maaf sekiranya ada buat salah terutamanya dalam buat daily sales dan stock cart tu..
thank you



p/s: sekarang mengira hari untuk dapat gaji..TEEHEEE ;D
(gaji masuk 7 haribulan ni)
lame kan?