Saturday, 26 March 2011

maaf,

maaf bilangan gred anda tak mencukupi.






rasa sangat kecewa.
 tapi
~be grateful for everything 




“I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft," bill gates.


"mark zuckerberg tidak mengambil SPM.tapi dia menjadi bilionaire termuda di dunia".so jangan sedih la.=)

Wednesday, 23 March 2011

today ,

VERY DISAPPOINTED


.
.
.
.


BUT


BE GRATEFUL FOR EVERYTHING
ALHAMDULILLAH 

Thursday, 17 March 2011

Sijil Pelajaran Malaysia

RESULT SPM
23 MAC 2011





bismillahirrahmanirrahim

YA, ALLAH BERIKANLAH KEPADA DIRI SAYA DAN MUHAMMAD NAQIB BIN ABDUL RAHIM MENDAPAT 9A+ DALAM RESULT SPM SUPAYA KAMI DAPAT BERBAKTI PADA AGAMA, BANGSA DAN NEGARA.

AMIN~

Wednesday, 16 March 2011

tahu kah anda?

weh weh..
nak tau tak??

ranking kedai aku antara semua kedai TAKASIMA :D
HAHHAHAHA..

ignore spelling highiers -,-

hebat tak?
HAHAHAHAHA
ke-5 kot..
daripada 18..
okayy la tu =))..

yang tu untuk area klang valley je..
(aku tak tau lak nilai tu area lembah klang -,-")

korang nak tau lagi tak??
kedudukan aku antara semua staff TAKASIMA..


HAHAHAHAHA..
hebat kan??
tempat ke-35 daripada 35..
=,="..
(asal aku pergi tulis benda ni)

takpa la..
benda ni menjadi semangat untuk aku terus maju, usaha, jaya kehadapan =)
p/s: tolong lupakan perkara ni.



lagi satu..
benda ni memang paling hebattt..


benda ni aku ambik gambar masa nak beli seluar track suit kat giant tu..
aku nak try la pakai..
pastu..
ada pulak benda ni kat tempat changing room =,="
siot..
ada cctv lak..
adess..

(apa lagi..masuk oh.tidak la.. kredit tu nqb) =)




tapi jangan lupa ada lagi benda hebat selain tsunami yang berlaku di jepun..
iaitu,,

RESULT SPM ! ! !

bismillahitawakkaltualallah...




~9A+ SPM PLEASE.
amin..

Friday, 11 March 2011

hacker menyerang ! ! !

klik gambar untuk besarkan.


seperti tajuk di atas.
hacker telah menyerang blog ini.
semua antivirus tak boleh digunakan.
virus ini amat berbahaya.
information terkini mengenai virus ini..
virus ini mampu untuk meletupkan computer anda..
so, cara untuk menghalangnya ialah..
anda hanya perlu ikut langkah yang hacker tu telah tuliskan..
kalau tidak..
saya pun tak dapat bantu..

maaf kerana menyusahkan..
saya akan cuba buat antivirus baru..

~sekian
9A+ spm plz :)

Wednesday, 9 March 2011

mari belajar bahasa cina

situation:-


place: tempat aku kerja, takasima
time: lupa lak
date: 8 march


promoter: yes miss.
me: (tengok tourist dari china tu masuk kedai)
tourist: may i try?
promoter:sure.
tourist: this product got hmm..hmm..(pastu tunjuk kat aku) can you speak chinese?
me: err..cant..(aku lulus je ujian cina dulu, mana cemerlang le)


adesss..
tu la pasal..
dulu belajar mandarin main main..
kesian Miss Cho Lai Fuen ajar sejak form 1 sampai la form 4..
tapi..
nak cakap apa kabar pon lupe..
ehh ingat okayy,,
Ni Hao Ma??

hahahaha..
ingat perkataan tu je la..
lagi satu..
Wo Bu Shi Tao..
hahhahahaha..
tau tak makna dia??
orang yang lulus mandarin saja tau ;D
(bangga)

okayy,,
ni ada nasihat untuk adik adik yang masih belajar tu..
"belajarlah mandarin betul betul. jangan banyak main yea."





okayy tajuk lain lak,,
nak tahu tak..
hari ni..
aku dah bukak bil..
yahooooooo.........
hahaha..
tapi..
RM100 je la..
=(
takpe takpe..
esok kompem dapat rm5000...
=)


hehe..



~9A+ spm plz

Tuesday, 8 March 2011

bestnye cuti ;D



HAHAHAHAHAHA..
hari ni aku cuti..
yahoo..bestnye rase..
sungguh gembira..
tak pernah rasa happy camni ;D
HAHAHAHA

tapi...
esok da start kerja balik..
adesss..
takpe la..
esok shift petang..

oh, yea..
siapa nak beli barang TAKASIMA..
sila bagi tahu saya yea..
terima kasih..


btw..
sampai hari ni, jualan aku 0..
adess..
bila la aku nak bukak bil ni..
kesian nye T.T...
ni sebab ada cawangan baru la kat tesco tu..
tu la pasal takasima giant tak laku..
uwaaaarrgggghhhh..



korang nak tau satu benda tak?
"apabila aku melihat orang luar, aku terasa seperti kanak-kanak kerana mereka nampak sungguh matured sekali. tetapi apabila aku melihat budak star, aku nampak mereka seperti kanak-kanak kerana aku rasa aku sudah matured"


kamus:
matured=matang

benda ni tak tipu la..
serius..
muka semua macam da besar,,
da macam bapak ngan mak orang da..
HAHAHAHHA..
tapi..
ruparupanya sebaya..
adess..
abang & kakak??
segan jerkk..


lagi pon..
rupa rupa nye kebanyakan orang yang jaga kedai2 kat giant tu semua sebaya..
tapi macam orang da besar lak..



korang nak tahu tak..
sejak aku kerja kat takasima tu..
iaitu 1 march..
setiap kali break pasti aku akan makan KFC..
adess..
da muak da..
sampai la hari ke 5 iaitu 5 march..
pastu 6 march  lak aku tukar selera ke burger king..
aku sebenarnye taktau kalau kat giant tu ade food court...
da pusing2 da cari.
semua kedai camtu je..
so , terpaksa la..
-,-
agak agak esok camne ek??






oklah,

~ 9A+ spm plz..

Friday, 4 March 2011

bila result nak keluar ek??

nak tau tak apa yang aku tengah buat sekarang..
hahaha..
sekarang ni tengah stream LIVE: ADC Scythe.SG vs Nirvana.MY..
tapi game tu macam bosan je..
mereka nampak noob walaupon pro..(ayat ape ni -,-)
baik aku yang main..
HAHAHHAHAHA.


okayy,,
kembali kepada tajuk..
macammacam jawapan yang aku dah dapat..
ada yang kata 28/2..(wtf)
ada yang kata 14/3..(boleh terima)
ada yang kata 24/3..(boleh terima)
ada yang kata result takkan keluar -,-..(abaikan statement ini)
..

okayy,,

mesti semua lepasan SPM samada yang BEKERJAya atau yang menganggur(betulke spelling) amat cuakrisautakuthappytertanya bila result nak keluar kan??
HAHAHAHAHA..

seperti orang macam aku yang BEKERJAya dan juga yang tidak bekerja juga pasti akan tertunggutunggu..
haha..
penat la kerja..
lagi best duduk rumah..
dah 3 hari kerja..
lama tu..
HAHAHAHAHHA

BTW kita doakan masingmasing dapat keputusan yang CEMERLANG nanti..



ehh,,da pukul 3:17a.m
nasib baik esok shift petang =)

~9A+ plz

Thursday, 3 March 2011

ohh..i am very busy now..





yess..
now i am very very very very busy..
i cant play game any more..
really missin my dota =(..
i can only online at night after work..
at 11 p.m..
and i need to sleep early for the next day..


everything has changed..

no more dota 24/7..
no more facebooking every second..
no more relax relax..
duhh...


tomorrow i need to work for full day..
not shift..
it is 9.30 a.m till 10.30 p.m
oww  emmm jiiii...(baca:omg)

rasa rasanya i think..
i want to work for one month only..

i have tanguhkan my driving license just now..
it is QTI..
then it will be driving test..

adess..

tak pa la..
dapat gaji nanti..
HAHAHAHAHAHA...
(da ada idea dalam otak)


okayy, i need to end it here...
need to do other things...

okthxbai :D

Tuesday, 1 March 2011

first day of working

yeahh..
mencari rezeki yang halal =D..

today i have started working....
kerja apa yea??
hahahahha..

mesti la sebagai CEO..
ehh..takda la..
sebagai sales asisstant di takasima giant nilai..

kerja ni takda la penat sangat..
tapi kena berdiri dengan pandang orang kat giant tu yang buat penat..
duhh..

do you want to know my salary??
hahaha..
i am loaded now..
jkjk..

okayy..

basic= rm 750
allowance penempatan= rm100
allowance kedatangan= rm100

jumlah basic= rm950

if i got many sales.so i shall get rm50 allowance increment..
so the total is rm1000..wowww...
haha..

but..
ada komisyen gak =)
komisyen dia camni..
if dapat jual more than rm12k x4%=rm480
if more than rm 25k x5%=rm1250
and if more than rm 35k x6%=rm2100

so totalkan la jumlah dia tu..

so,,cuba bayangkan..
klu basic tu rm950 dan dapat jual more than rm35k..
so dapat la..
RM1000+RM2100
=RM3100

walaooo.. ;D
hahahaha..



so disini..
saya ada harapan yang sangat tinggi..


kepada sesiapa yang mahu beli barangan kesihatan
seperti kerusi urut dan mesin lari lari tu..
plz buy from me..

pm me here k =)..
ty~