Saturday, 29 January 2011

facebook?

 
For people who have Facebook account I bet you guys read lots of nauseous, queasiness, annoying and irritating status from all your friends each and everytime you logged in. And I know even your bestfriend do that. Yeah it is true that freedom of speech should be uphold and it is applied in Facebook. But nowadays it seems that everyone is abusing and mistreating their rights to say. 

There is philosopher, attention searcher, spoil brat, location updater, lyricist, politician wannabe n so much more. Everybody wanna be annoying. Even I sometimes did not realise that I have been kinda annoying. Guess annoyance is trending now. So today in the name of annoyance I would like to share the list of annoying Facebook status that I have encountered. For me annoyance is so subjective. I wonder if there is any freedom of not-to-know. I think it is listed under freedom of rights. By the way, unfriend button is created for a reason. Just in case you forgot.
"Kenapa la aku dilahirkan hensem lagi bergaya. Susah nak layan awek-awek selalu ajak dating ni. RIMAS!" (THE ANNOYING BASTERD)
"Mama, nak Blackberry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" (THE GO GETTER)
"Chillin at Pavilion with Bedah and Senah." (THE LOCATION UPDATER)
"Moto gua laju, jom main sekilo." (THE REMPIT)
"lolololololololololol" (THE SUDDEN LOLER)
"Life is for people that are tough, cause life is tough and only tough people can live this life." (THE PHILOSOPHER)
"Babi! Pantat! Lancau! Nate! Sunni! Kunji! Pundek! Chu! Amput! Sohai!"
(THE 1Malaysia CURSE)
"Siapa takde kelas esok? Siapa? Siapa? Aku ada satu je" (THE QUESTIONER)
"Arggghhhh!!!" (THE ONE WORD MISTER)
"Sakitnya hati kena dump dengan jantan sial tu.Sumpah tak nak couple lagi"
(THE BOYFRIEND SEARCHER) 
"Hari ini kau datang riang
Tersenyum buatku senang
Kau hias dirimu
Membuat hati bertambah sayang"

(THE LYRICIST)
"............................." (THE DOT MASTER)
"Liverpool will win this year! YNWA" (THE FICTION BELIEVER)
"Ada sesiapa tahu mana nak cari perempuan melayu terakhir?"
(THE KNOWLEDGE SEEKER)
"Just got home from shopping. Zara, Gap, Topshop, Guess, all invaded!" 
(THE SHOPAHOLIC BRAG)

THE WINNER IS

"Menci uh bila owg kap itew uat aket aty, ase nak umbuk jew. ta uke"
(THE PELAT SPELLER)


# It is called status for a reason.



sekian,terima kasih:)) 

picture of the world


lawa tak?
haha.lawa kan.sebenarnya aku amat berharap ada DSLR power supaya boleh tangkap gambar lawalawa.

gambar ni diambil dari http://nikonsniper.blogspot.com/
sangat lawa kan.

fakta:sebenarnye blog ni yang add aku sbg follower dulu.
tak caya.usha kat follower aku.
pastu aku follow la die:D

mungkin gambar yang aku amik sungguh lawa kot;))
(tak salah puji diri)
HAHAHA

Albert Einstein

"Never regard study as a duty, but as the enviable opportunity to learn to know the liberating influence of beauty in the realm of the spirit for your own personal joy and to the profit of the community to which your later work belongs."

Tuesday, 25 January 2011

review filem-3 (faster)

semasa hari ahad lepas.aku pergi ke MID VALLEY untuk menonton cerita faster.



filem ni mengisahkan seorang lelaki yang ingin membalas dendam terhadap adiknya.
lakonan THE ROCK.
cerita aksi ni memang best untuk ditonton.
jalan cerita agak menarik.
lagi satu..
cerita ini ialah 18 tahun keatas..
hahahaha..
aku da boleh masuk:D

cerita ni aku bagi 3 setengah/5

sekian.

a day of joy 50

hari ahad lepas, aku pergi la hang out dengan kawan kawan sekolah aku:)
alan,izuan,ridhwan

lama kot tak jumpa diorang
aku jumpa ridhwan je masa kuar hari tu

kitorang plan event ni dalam facebook.
aku ajak la semua yang ada.
tapi ni je yang datang.
haha..
(habibullah saharom)

mula mula masa sampai, kitorang pergi ke panggung wayang untuk membeli tiket.
lepas tu bincang punya lama untuk beli tiket apa.
hingga sampai ke kauter orang wayang tu panggil baru sepakat.
semua nak tenggok FASTER lakonan THE ROCK
(nanti aku buat lak review filem 3 - faster)
cerita ni 18 keatas:D

tiket pukul 1.30
tapi waktu tu baru pukul 12 rasanya..
so kitorang decide untuk pergi makan disebabkan semua da lapar.
esp azlan dan ridhwan
tak dapat cakap pe la :D

pasal nak makan pun kitorang punya la bincang nak makan kat mane.
plan 1) food court kat sebelah wayang tu
plan 2) KFC
plan 3)MC D
plan 4) DOMINO
plan 5) apa la macam macam lagi

lastlast kitorang pergi chicken rice shop.
haha

...................................................................

kitorang pun sembang macammacam masa tengah makan tu.

dan kitorang ada gak sembang plan seterusnya.
plan aku: genting
plan izuan: PULAU PERHENTIAN
plan alan: PORT DICKSON
plan ridhwan: tido kat rumah sendiri.(haha)

.............................................................................
lepas makan kitorang pun pergi jalan jalan jap kat MID tu
masuk macam macam kedai.
kitorang pon masuk gak EDUFAIR yang sedang berlangsung

pastu kitorang masuk wayang:D
(ulangan nanti aku buat lak review filem 3 - faster)


lepas usha cite tu.
kitorang pun pergi ke surau untuk solat:)

semasa di surau kitorang terserempak dengan ELYASHA FATEIHAH

.......................................................................................

pastu kitorang pon plan nak pergi mana lagi.
plan punya plan ade yang cadangkan pergi ke galactic laser
ape tu galactic laser??
korang google la cari sendiri..
malas nak explaine

tapi disebabkan tak biasa,kitorang pon ke pusat bowling..
kitorang main 1 game je sebab mahal:D



tempat kat dalam ni gelap.
so tak dapat la ambik gambar yang lawa:D

lagi pon guna kamera hanset je...

keputusan perlawanan:


ni ialah permulaan.

dan pengakhiran:-


huh ni la dia result perlawanan
mana aku ek??
haha..
wan-izuan
YAPHETS-(AKU):D
kingmell-ridhwan
azan-alan

1)izuan mata 105
2)aku mata 68:D
3)ridhwan mata 62
last) alan mata 5+ camtu la..

walaupun permulaan aku 0
kerana aku saja nak bagi diorang peluang.
reason:
(da lama tak main)
hahahaha


pastu kitorang pun berjalanjalan di seluruh MID VALLEY dan memasuki MPH yang dijadikan library awam

...................................................................................
dan akhirnya semua balik menaiki KTM.
izuan nak ke wangsa maju.
aku ke nilai
alan dan ridhwan ke seremban


......................................................................................
penat gak hari ni.
macammacam kitorang buat.

ni lak perbelanjaan aku:-
tiket ktm- 4.70x2=9.40
wayang=12.00
makan=15.50
bowling=10.50
dan beli rotiboy=2.00
 + air=+.00
jumlah nya=korang kira la sendiri.malas nak kira...

...............................................................................................

gambar aku akan upload di facebook.
tapi sikit je la..
sebab guna kamera hanset so gambar tak jelas..



p/s: sebenarnye banyak lagi perkara yang berlaku.
tapi aku da penat nak type.haha

Wednesday, 19 January 2011

review filem-2 (khurafat-perjanjian syaitan)

 semasa hari ahad yang lepas.
aku berkesempatan untuk menonton filem KHURAFAT-PERJANJIAN SYAITAN
aku menonton cerita ini di ALAMANDA,putrajaya
(pada waktu malam)
sebelum ini aku telah review filem the tourist

dibawa ialah trailer filem ini


seram ke??

filem ini banyak menggunakan unsur bunyi dimana mampu membuat semua penonton untuk sakit jantung.
cerita ni akan mengeluar kan muka hantu yang berdarah+berkedut.
entah macam mana diorang mekap.
tapi memang takut..
tapi cerita ni tidak mempunyai jalan cerita yang best.
jalan cerita yang kurang menarik+ditambah unsur mengikut cerita hantu korea+barat



tapi aku ada satu persoalanan!!!
mengapa muka hantu macam tu..
kalau muka hantu tu macam ni.
lagi cuak kot.
hahha..


baiklah cerita ni aku bagi 1/5

sekian,jumpa lagi:D

Tuesday, 18 January 2011

UPU?

assalamualaikum

aku da isi da.
kepada sesiapa yang mahu isi, sila ke link ini .
korang kena bukak dengan internet explorer baru boleh.
jangan guna morzila firefox.


sekian:)

Saturday, 15 January 2011

Sorry, an internal server error has occurred

wtf?

Our server has encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
  Click here or the Back button on your browser to return to the previous page.



tadi aku try la nak masuk asal tak boleh ek??
-,-'



p/s=pls fix it as soon as possible 

Thursday, 13 January 2011

hari-hari channel 393

macam-macam cerita aku da tengok.

konpem setiap malam pasti channel ni je.
tak akan berubah..
haha



antara cerita nye ialah.
  • star thing
  • first wives club
  • my girl
  • big thing
  • secret garden
  • giant
  • two wives
dan macam-macam lagi.

korang try la usha.
:D

Tuesday, 11 January 2011

we are 50

starian  060
since 12 january 2006


video semasa malam tautan memori batch 50
:)

Saturday, 8 January 2011

ALHAMDULILLAH

I've passed the computer test just now.

i got 45/50.
hahha :D

thx all!!!

Friday, 7 January 2011

JUALAN MURAH !!! cepat tengok!!!

perhatian!!!
saya ada menjual laptop+computer+alat-alat komputer dengan harga yang rendah!!!


laptop jenama ACER boleh didapati dgn harga serendah rm1600
cepat-cepat!!!


pelbagai jenama disediakan!!!




caranya!!

anda bagitahu saya bajet anda serta jenama laptop+spec yang anda mahu

dan saya akan informkan secepat yang mungkin!!

anda boleh contact saya di facebook atau pun disini sahaja!!
skype:   naqib1993

Thursday, 6 January 2011

career test!!!


Career Inventory Test Results

Extroversion ||||||||||||||| 50%
Emotional Stability ||||||||||||||||||||| 70%
Orderliness |||||||||||||||||| 56%
Altruism |||||||||||||||||| 56%
Inquisitiveness ||||||||||||||||||||| 70%

You are a Planner, possible professions include - management consultant, economist, scientist, computer programmer, environmental planner, new business developer, curriculum designer, administrator, mathematician, psychologist, neurologist, biomedical researcher, strategic planner, civil engineer, intellectual properties attorney, designer, editor/art director, inventor, informational-graphics designer, financial planner, judge.
Take Free Career Test
personality tests by similarminds.com

Tuesday, 4 January 2011

pekerja bekerja

 
ohh..
hari ni sebenarnye aku da start bekerja..
tersangat-sangat la penat...
macam-macam kene buat...
gaji RM30 je sehari..
tahu tak aku kerja ape??
aku bekerja sebagai..

BUSSINESS MAN
hahaha..

bukan lah..
aku jadi kuli di kantin sekolah rendah..
fuh..
tersanggat la penat nye..

fyi
aku bekerja di sktpp
aka
sekolah kebangsaan taman tasik perdana
ni link die sktpp

sekolah ni mempunyai murid yang sgt ramai
beraneka ragam..
salah satunye..
ade la beberapa pelajar tu..
nak beli air 1
harga 60 sen..
then die keluarkan sume duit kat dlm poket die untuk bayar..
duit tu ade la dlm seringgit lebih sen..
hahha..
yang lawak nye..
mula mula dia tanye brpe..
pastu die kira guna jari..
then kasi sume duit..
hahahahaha..

xpe xpe paham..
mereka kecik lagi..
tapi tadi memang banyak la ragam budak sekolah rendah..

ada juga mereka berlawan siapa bag paling berat.
haha..
memang bag dorang semua besar2..
(sudah tentu berat)
tapi

saya percaya tujuannya ialah untuk melahirkan pelajar yang mempunyai bentuk tubuh badan yang sasa.
betul x????

teringgat aku masa sekolah rendah dulu
hahha

sebenarnye ni kali pertama aku kerja kat sekolah tu.

dan juga kali terakhir.
sebab tak tahan la.
penat sangat.
so aku decide untuk berenti.
dapat la RM30.
hahha:DD


lepas habis kerja.
aku meningalkan banyak kenangan disana
pelbagai pengalaman aku lalui di sana.:p

sungguh sedih kan:DD
hahha

then
aku pergi ke 7ELEVEN untuk mohon kerja.
hopefully dapat la.


sekian:))

Monday, 3 January 2011

oh.tidak!!!

tadi aku baru je ambik exam komputer untuk lesen..
dan sggh menyedihkan..

FAILED

cis..



rugi tak baca buku KPP~

Sunday, 2 January 2011

esok computer test..(lesen la)


gambar atas ni ialah tempat aku ambik lesen..
nama tempat AKADEMI MEMANDU NILAI..
masa tu da pergi KPP da..
ceramah 5 jam..
waaa..lama tu..
hahha..2 jam rasenye aku tido :DD

oklah.doakan aku esok yea..

markah lulus - 42/50
harap boleh dpt 50/50 la..
hahha:))

Saturday, 1 January 2011

review filem :D

 THE TOURIST

tadi aku pergi wangsa walk..
dan usha cerita ni..
cerita ini mmg best..
banyak saspens dan lain dari yang lain..
lakonan angelina jolie dan johny depp..



5/5 bintang :))

dua kosong satu satu :D

wahh..
sudah tahun baru..
begitu banyak kenangan semasa 2010..
terdapat pelbagai kenangan dan pengalaman..
semoga kebahagian 2010 dibawa ke 2011..
mungkin orang kata 2010 tahun yang mencabar bagi aku..
mungkin disebabkan tahun ini ialah tahun SPM..
tapi tahun-tahun sebelum dan selepas ni mungkin akan lebih mencabar..

tahun 2011..
tahun ini aku tidak perlu ke balik ke sekolah lagi..
tahun ini aku akan dapat result SPM..
mungkin ini la cabaran pertama yang harus dilalui..
(doakan aku 9A+ plz)

tahun ini juga aku sudah 18..
ohh..
sudah besar..
baru perasan..hahha..

i wan to thx all the ppl that make my life become colourfull..
esp. to my parents,brothers n sisters..
STARIAN...opsss STAROBA 060..hahha..
all teachers n all ppl that i've not mentioned..
thx for the memory..
i hope it will continue this year and become one more wonderfull year..


this year will be a new challenged year for me..
no more STAR..


and plz pray for my success :D
Many people look forward to the new year for a new start on old habits.